העכבישים למיניהם נמנים עם סדרת העכבישים, שהיא אחת הסדרות הכלולות במחלקת העכבישנים שבמערכת פרוקי-הרגליים. במלקה זו כלולים גם העקרב, העכביש והקרציה. סדרת העכבישים היא הגדולה במחלקה ויש בה כ-30,000 מינים, החיים כמעט בכל חלקי תבל, וכנראה כ-15,000 מינים שלא נחקרו עדיין. בארץ ישראל חיים מאות מיני עכבישים.
גופו של העכביש בנוי משני חלקים: "ראשחזה" (צירוף של "ראש" ו"חזה") ובטן. הראשחזה נושא ארבעה זוגות עיניים (שאינן מיטיבות לראות) ושישה זוגות גפיים.
הזוג הראשון הוא גפי-פה, שצורתן כטפרים חדים וחלולים. בבסיס כל אחת מגפי הפה של העכביש מצויה בלוטת ארס: בעת הנשיכה הוא מחדיר לתוך טרפו כמות מסוימת של ארס, המשתקת וממיטה אותו. אחרי כן הוא מפריש לתוך טרפו אנזימים הממיסים את רקמות גופו, ואז הוא מוצץ את תוכו.
הזוג השני של גפי העכביש נקרא "בחנינים". הבחנינים ארוכים ושעירים, והם משמשים לעכביש איברי חישה ומישוש. בחניני הזכר מעובים בקצותיהם, ויש בהם חללי קיבול המשמשים להעברת הזרע לגוף הנקבה.
ארבעת הזוגות הבאים של הגפים הם רגליים, המשמשות את העכביש להליכה ולטווית הקורים. הרגליים מצוידות בטפרים חדים, ב"מסרקות" ובאביזרים נוספים הדרושים לטוויה.
הראשחזה מתחבר לבטן הרכה והעגלגלה ב"גבעות" דק. בבטן מצויים איברי העיכול ואיברי המין, ויש בה גם ארבעה פתחי נשימה. בקצה מצויות פיטמיות שבגוף העכביש: לכל פיטמית מתחברות כמאה בלוטות טוויה או יותר, ומס-פרן הכולל של בלוטות הטוויה יכול אפוא להגיע לאף ויותר.
בלוטות הטוויה מייצרות חומר חלבוני נוזלי, המתקשה באוויר והופך לקור. בעזרת ה"מסרקות" שברגליו טווה העכביש כמה קורים דקיקים לקור עבה יותר. קור העכביש נחשב לסיב הטבעי החזק ביותר: הוא חזק פי כמה מחוט פלדה בקוטר שווה, והוא אף גמיש ויכול להימתח עד פי חמישה מאורכו בלי להיקרע. הקורים משמשים את העכבישים לטווית רשתות צייד, כקורי הליכה, כקורי דאייה וכמטווי מעטפת לביצים שמטילה הנקבה. את היפות שברשתות הצייד טווים עכבישים ממשפחת הגלגליים ("עכבישי הגלגל"), שרשתותיהם נראות כגלגלים משוכללים. עכבישים אחרים טווים רשתות בצורת משפך, או מרפדים את מחילות מגוריהם בקוריהם.
יש משפחות עכבישים, כגון הפרווניתיים, הזאבניים והסרטבישיים, שמיניהן אינם טווים רשתות צייד, אלא אורבים לטרפם ועטים עליו לנשכו.
מעכבישי העופות עד "האלמנה השחורה"
רוב העכבישים צדים חרקים ושאר פרוקי-רגליים, אך עכבישי העופות הגדולים, החיים באמריקה הטרופית, צדים גם ציפורים, עכברים ואפילו דגים. אורך גופם של הגדולים שבהין העכבישים הללו מגיע ל-10 סנטימטרים. צורתם וגודלם מפחידים, אך הם אינם ארסיים במיוחד. קרובתם, הפרוונית השעירה, היא הגדולה בעכבישי הארץ. אורך גופה 4 סנטימטרים, וכאשר רגליה מתוחות היא מגיעה לאורך 12 סנטימטרים. היא אינה ארסית במיוחד, אך נשיכתה גורמת לפצע גדול.
במשפחת הכדורניים יש עכבישים שארסם מסוכן לאדם ולבקר. בישראל חיים כ-60 מינים הנמנים עם משפחה זו. בני הסוג "אלמנה" נחשבים מסוכנים במיוחד. מהם נמצאים בארץ האלמנה השחורה, האלמנה הלבנה והאלמנה הרביבית. זכרי האלמנות קטנים מן הנקבות, ובמקרים רבים הנקבות טורפות אותם לאחר ההזדווגות: זהו מקור שמו של הסוג. במקומות רבים בעולם גורמות האלמנות למותם של בני צאן ובקר וממיתות אף בני אדם. בארץ ידועים כמה מקרים של פגיעות קשות בילדים ואף במבוגרים, אך עד ראשית שנות התשעים לא נרשמו מקרי מוות כתוצאה מנשיכת עכבישים.